W związku z jesienną aurą - ciekawy przepis na jabłkową przekąskę.
Sposób przygotowania:
Zagrzewamy mleko, gdy będzie już ciepłe dodajemy płatki owsiane i wyłączamy gaz (nie trzeba gotować ani pilnować naszej owsianki) i zostawiamy ją na 15 minut aż namoknie. W tym czasie obieramy jabłko i kroimy je w kostkę (skórkę jemy, ma dużo witamin).
Naczynko żaroodporne smarujemy odrobiną masła. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni. Po 15 minutach do garnka z owsianką dodajemy cynamon, otręby i jak chcecie bardziej słodkie to stewię czy miód i mieszamy. Dodajemy kawałki jabłka, mieszamy i przenosimy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 150 stopni. Po tym czasie wyciągamy, czekamy chwilkę aż ostygnie i jemy na ciepło. Smacznego!!!
Źródło:
https://dietetyczniezakrecona.pl/11198/
A jakie pomysły na ciekawe danie z jabłkiem macie Wy?
Zachęcamy do podzielenia się z nami Waszymi pomysłami ;) Koniecznie doślijcie fotkę przekąski.