TurboFrut
TurboFrut
100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj

EDYCJA LIMITOWANA

DOSTĘPNA
TYLKO ON-LINE

100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj
100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj - kopiuj

Naturalny sok jabłkowy

100% NATURY

100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj - kopiuj
Sad Sandomierski - Producent naturalnych soków!
OdtwórzPlay
Sad Sandomierski

Dajemy Ci czystą naturę...

Sad Sandomierski - Producent naturalnych soków!
Życie w harmonii z naturą - naturalne soki tłoczone Sad Sandomierski

w harmonii z naturą

ŻYCIE...

Życie w harmonii z naturą - naturalne soki tłoczone Sad Sandomierski
previous arrow
next arrow

mapa polski

Ziemia Sandomierska to jeden z największych w Polsce regionów – producentów i eksporterów polskich jabłek, głównie na wschód Europy. Polskie jabłka są znane i cenione w wielu krajach za swoją jakość i niezwykłe walory smakowe. 

Ale nie wszystkim wiadomo, że tak popularne produkty rolne jak: kalafiory, pomidory, kapusta, pietruszka, marchew, pory, brzoskwinie oraz wiele innych, swój Polski początek zawdzięczają Sandomierzowi. To właśnie na Sandomierszczyźnie, na polecenie królowej Bony, po raz pierwszy pomyślnie zaczęto uprawę wielu gatunków owoców i warzyw, dotychczas znanych tylko rolnictwu w europie południowej. Najbardziej przyczynił się do tego wyjątkowy mikroklimat występujący na granicy wyżyny i kotliny sandomierskiej.

Kultywując wielowiekowe tradycje, mieszkańcy regionu wykorzystują dobrodziejstwo jakim są wyjątkowo żyzne gleby w połączeniu z mikroklimatem, rozwijając ogrodnictwo i sadownictwo, które jest fundamentem lokalnego życia społecznego i gospodarczego.

Powiat sandomierski składa się z dziewięciu gmin o łącznej powierzchni 676 km2. Większość terenów w powiecie wykorzystuje się do produkcji rolnej. Około 20 tyś ha przypada na produkcje sadowniczą, około 10 tyś ha produkcje warzyw, a pozostały areał rolny to uprawa zbóż.

W sadownictwie największy udział ma uprawa jabłoni. Corocznie – w zależności od obfitości plonów -  pozyskuje się od 600 tyś do blisko 700 tyś ton jabłek. Drugą w kolejności jest uprawa wiśni  z roczną produkcją na poziomie ok. 52 - 60 tys. ton. Na pozostałą produkcję sadowniczą składają się, morele, śliwki, grusze i brzoskwinie. W produkcji warzyw na areale blisko 10 tys. hektarów, od wielu lat dominuje uprawa pomidora oraz wysokiej jakości kapusty, kalafiorów, cebuli i marchwi.

Oferowane produkty pochodzą zarówno z upraw polowych jak i pod osłonami. Wszystkie produkty deserowe Ziemi Sandomierskiej są bardzo wysoko oceniane przez konsumentów, a produkty niespełniające najwyższych standardów np. wielkości, wybarwienia znajdują zastosowanie w przetwórstwie  owocowo - warzywnym.

ONI JUŻ WIEDZĄ
ONI JUŻ WIEDZĄ
DLACZEGO TAKI DOBRY

Bo świeżo tłoczony
NASZ SOK JEST WYTŁOCZONY TUŻ PRZED ROZLEWEM
KUP TERAZ
dla siebie i całej rodziny

Adres:

Sad Sandomierski Sp. z o.o.
Węgrce Panieńskie 33A
27-641 Obrazów


NIP: 864-193-99-79
REGON: 260458358
KRS: 0000379864

BDO:
000005083


logo sadsandomierski

Skontaktuj się z nami:

Siedziba:

© 2024 Sad Sandomierski Sp. z o.o.