100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj

EDYCJA
LIMITOWANA

100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj
100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj - kopiuj

Naturalny sok jabłkowy

100% NATURY

100% Natury - Naturalny sok jabłkowy - kopiuj - kopiuj
Życie w harmonii z naturą - naturalne soki tłoczone Sad Sandomierski

w harmonii z naturą

ŻYCIE...

Życie w harmonii z naturą - naturalne soki tłoczone Sad Sandomierski
previous arrow
next arrow

OXYMEL - ognisty cydr na wirusy i bakterie

Oxymel to połączenie octu jabłkowego i miodu, wzmocnione wyciągiem octowym z roślin podnoszących odporność i ogrzewających organizm. To prawdziwa bomba dla odporności, a ponieważ sezon jesienno-zimowy w pełni, warto wzmocnić nasz układ immunologiczny. Oxymel pomoże także kiedy już złapiesz infekcję. Nazywany jest ognistym cydrem, syropem ziołowym, a nawet najlepszym domowym antybiotykiem. Zobacz jak go przygotować!

oxymelNazwa wywodzi się z łacińskiego oxymelli, czyli ocet z miodem. Oxymel to opracowana przed wiekami klasztorna mikstura wzmacniająca odporność organizmu. Używany był przez mnichów nie tylko w przypadku przeziębienia, ale także w przebiegu poważnych chorób jak na przykład dżuma. Co więcej stosowano go praktycznie na wszelkie dolegliwości: od problemów trawiennych, gorączki, infekcji, po zaburzenia oddechowe, krążenia itp.

Przepis: w leczniczej mieszance obowiązkowo musi znaleźć się cebula, czosnek, korzeń imbiru i papryczka chilli.

Składniki:

  • 700 ml dobrego octu jabłkowego,
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli,
  • 1/4 szklanki posiekanego czosnku,
  • 1 pęczek posiekanej pietruszki,
  • 2 łyżki mielonej kurkumy,
  • 1/4 szklanki startego imbiru,
  • 2 łyżki ostrego chrzanu,
  • 3 ostre papryczki lub 1 łyżka chilli w proszku,
  • miód do dosłodzenia gotowego specyfiku.

Przepis można modyfikować, dodając do niego goździki, kardamon, cynamon, oregano, czarny pieprz, tymianek, rozmaryn czy też cytrusy.

Przygotowanie:
W dużym słoju układamy warstwowo składniki i zalewamy octem do 2/3 wysokości naczynia. Słój odstawiamy w ciepłe miejsce na 4 tygodnie. Od czasu do czasu mieszamy zawartość oraz pilnujemy aby wszystkie składniki były zawsze przykryte warstwą octu.

Po upływie czasu ocet należy odcedzić, a na koniec dodać miód. Ilość miodu dostosowujemy do naszych preferencji smakowych. Minimalna ilość miodu nie powinna być jednak mniejsza niż 1/3 objętości zlanego octu.

Źródło: http://www.pannaewa.pl/oxymel-ognisty-cydr-na-wirusy-i-bakterie/?fbclid=IwAR35Fjl0zXCJnRnChsXKIyWPYwn6xcs9p7k-qFFNwNcOeOmqLMoakb3XnVg

ONI JUŻ WIEDZĄ
ONI JUŻ WIEDZĄ
DLACZEGO TAKI DOBRY

Bo świeżo tłoczony
NASZ SOK JEST WYTŁOCZONY TUŻ PRZED ROZLEWEM
KUP dla siebie
i całej rodziny

wfosigw logo

Adres:

Sad Sandomierski Sp. z o.o.
Węgrce Panieńskie 33A
27-641 Obrazów


NIP: 864-193-99-79
REGON: 260458358
KRS: 0000379864

BDO:
000005083


logo sadsandomierski

Skontaktuj się z nami:

Siedziba:

© 2024 Sad Sandomierski Sp. z o.o.